Pridať recept

FOTORECEPT: Gratinovaná brokolica s mrkvou

ingrediencie

450 g
brokolica
250 g
mrkva
nastrúhaný tvrdý syr

omáčka

500 ml
mlieko
50 g
hladká múka
50 g
maslo
3 ks
vajce
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
paprička čili
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Brokolicu natrháme na ružičky a uvaríme v slanej vode do polomäkka.
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Zdroj: vacica
 
2.
Mrkvu zbavíme šupky a nakrájame na drobno. Tiež uvaríme do polomäkka.
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Zdroj: vacica
3.
Urobíme si omáčku: V hrnci roztopíme maslo a postupne pridávame múku. Zmes nám začne trošku hrudkavieť, ale to nevadí.
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Zdroj: vacica
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Zdroj: vacica
4.
Potom všetko zalejeme mliekom a miešame, kým sa zmes roztopí.
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Zdroj: vacica
5.
Vajcia jemne rozšľaháme a vlejeme do omáčky.
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Zdroj: vacica
6.
Pridáme nasekaný cesnak a čili papričku. Varíme na jemnom ohni 5 minút a potom všetko rozmixujeme. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti.
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Zdroj: vacica
7.
Zapekaciu misu vymastíme a vložíme do nej predvarenú brokolicu a mrkvu.
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Zdroj: vacica
8.
Zeleninu zalejeme omáčkou a posypeme strúhaným syrom.
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Zdroj: vacica
9.
Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov 30 minút. Po upečení necháme jemne vychladiť a podávame. Dobrú chuť!
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Fotorecept: Gratinovaná brokolica s mrkvou
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Stonky brokolice nevyhadzujte. Pozrite sa, ako ich môžete použiť
Stonky brokolice nevyhadzujte: Pozrite sa, ako ich môžete použiť!
Brokolica je jednou z tých druhov zeleniny, ktoré buď milujete, alebo nenávidíte. Jej zelená farba a intenzívna...
Zapekané cestoviny
12 vecí, ktorým sa vyhnúť pri zapekaní a 12 overených receptov na zapekané dobroty
Máte radi zapekané jedlá, ale stále sa vám nedaria tak, ako ich poznáte z reštaurácie či od rodičov? Hoci...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...