Čokoládové praskance
40
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
230
g
čokoláda
60
g
maslo
100
g
kryštálový cukor
2
ks
vajce
podľa chuti
mandľový extrákt
200
g
hladká múka
štipiek
soľ
1/2
balíček
prášok do pečiva
postup
1.
Čokoládu s maslom roztopíme vo vode. Necháme schladiť.
2.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme. Pridáme mandľový extrakt a čokoládu.
3.
Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva. Vmiešame do cesta. (Zo začiatku to šlo mixérom ale potom som už musela rukou). Cesto zakryjeme foliou a dáme na tri hodiny do chladu.
4.
Tvarujeme guľôčky a každú dobre obalíme v práškovom cukre. Dáme na plech a pečieme pri 170 stupňoch asi desať minut. Koláčiky popraskajú, na povrchu budú chrumkavé, no vo vnútri mäkké.
Ja som piekla v elektrickej rúre, mala som zapnutý ventilátor a tých desať minút bolo málo tak sa piekli niečo cez 15 minút. z cesta mi vyšlo 40 kúskov.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.