Tekvicová polievka s parmezánom a slaninkou
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
tekvica hokkaido
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
téglik
smotana na šľahahanie
30
g
parmezán
50
g
slanina
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
2
PL
maslo
postup
1.
Tekvicu ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uložíme ju na plech. Dochutíme soľou, korením a pri teplote 200°C pečieme cca 30 minút domäkka.
2.
Medzitým si v hrnci opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak na rozpálenom masle. Pridáme upečenú tekvicu, všetko zalejeme 1 litrom vody a necháme prejsť varom. Polievku rozmixujeme, zjemníme smotanou a odstavíme.
3.
Podávame ju so strúhaným parmezánom a opečenou slaninkou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.