Gerlachovské rezy
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
150
g
cukor práškový
1
ks
vajce
1
ks
vaječný žĺtok
250
g
palmarín
2
PL
kyslá pochúťková smotana
PLNKA
300
ml
marhuľový džem
300
g
mleté vlašské orechy
4
PL
cukor práškový
tuzemský um alebo mlieko
POLEVA
100
g
čokoláda na varenie
50
g
Cera
postup
koláč našich babičiek,ktorý vydrží veľmi dlho samozrejme keď sa nezje,mäkký hneď po upečení
1.
Predhrejte rúru na 180˚C. Zmiešajte spolu všetky suroviny na cesto do hladkej masy ak treba pridajte trochu múky a rozdeľte ju na 3 časti.
2.
Na pomúčenej doske vyvaľkajte jedno cesto a opatrne ho vložte do vopred olejom vymasteného plechu na pečenie (36 x 26)cesto natrieme lekvárom (cca 150 ml)posypeme mletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom,pokropíme jemne rumom alebo mliekom prikryjeme druhým vyvaľkaným plátom,zasa natrieme lekvárom (cca 150 ml)posypeme mletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom,pokropíme jemne rumom alebo mliekom prikryjeme tretím vyvaľkaným plátom. a povrch cesta prepichnite na niekoľkých miestach vidličkou.
3.
Pečieme asi 20-25 minút, alebo kým nie je cesto zlatistej farby.Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou.Nad parou rozpustíme čokoládu s cerou a polejeme.Nakrájame na rezy.Na cesto odporúčam použiť palmarín nie maslo lebo s maslom sa vám to cesto bude zle vaľkať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ivasoosova
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.