Jahodová marmeláda s mandľami
20
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
kg
jahody
2
kg
želírovací cukor
200
g
mandľové lupienky
5
g
kyselina citrónová
postup
1.
Jahody umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Zo želírovacieho cukru odoberieme 2 lyžice a zvyšným cukrom zasypeme ovocie, ktoré necháme cez noc odležať.
2.
Odležané ovocie presypeme do hrnca a na miernom ohni pomaly varíme. Medzitým na suchej panvici opražíme mandľové lupienky. Zvyšný želírovací cukor premiešame s kyselinou citrónovou a vmiešame do vriacich jahôd.
3.
Marmeládu necháme cca 5 minút vrieť. Hrniec odstavíme, vmiešame mandle a hotovou marmeládou naplníme poháre až po okraj. Na 5 minút ich otočíme hore dnom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.