Pridať recept

Sviečková z bravčového stehna

4
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
1 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
2 ks
zeler
2 ks
bobkový list
5 ks
celé čierne korenie
2 ks
celé nové korenie
2 PL
ocot
50 g
slanina
200 ml
smotana na varenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
knedľa

postup

1.
Cibuľu, mrkvu, zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Mäso umyjeme, osušíme a vložíme do pekáča. Pridáme nadrobno nakrájanú slaninu, zeleninu, ocot, soľ, bobkový list a korenie. Zmes uložíme na noc do chladničky.
 
2.
Potom mäso vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zakryté pečieme 40 minút. Potom ho odkryjeme a pečieme ešte ďalších 20 minút. Upečené mäso z pekáča vyberieme a zabalíme do alobalu.
3.
Zeleninu s výpekom rozmixujeme (pozor vyberieme koreniny), prelejeme do hrnca, zjemníme smotanou a dochutíme soľou. Mäso nakrájame na plátky, podávame s omáčkou a knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...