Pečené kačacie stehná s brusnicami
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kačacie stehno
podľa chuti
morská soľ
podľa chuti
korenie čierne mleté
podľa chuti
sušené oregáno
1
ČL
celá rasca
2
PL
rastlinný olej
postup
Kačacie mäso má svoju špecifickú chuť, pre ktorú v našom jedálničku nesmie chýbať. Pečené stehná v kombinácii s brusnicami majú dokonalý súlad chutí a vône a pochutí si na nich každý gurmán.
Kačacie stehná umyjeme a zbavíme prebytočného tuku. Osolíme, okoreníme a pridáme oregano a rascu. Uložíme na pekáč, polejeme olejom, zalejeme do 2/3 vodou a upečieme do zlatista na cca 230 st. cca 50 minút. Upečené naservírujeme na taniere a polejeme zaváranými brusnicami. Ako prílohu podávame opekané zemiaky. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sedita123123
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.