Mini burgery
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
mleté hovädzie mäso
1
PL
tymian
2
PL
olej
4
ks
celozrnná žemľa
4
paradajka
1
hrsť
listový šalát
1
ks
cibuľa
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
4
KL
tatárska omáčka
postup
1.
Hovädzie mäso preložíme do misy, dochutíme ho soľou, korením a vymiešame. Na 30 minút ho odložíme do chladničky.
2.
Na rozpálený gril potom dáme mäso, z ktorého vytvoríme placky, z každej strany ich opekáme cca 4 minúty. Potom mäso necháme cca 5 minút odpočinúť.
3.
Žemle rozkrojíme, opečieme ich z vnútornej strany na grile, vnútro potrieme tatárskou omáčkou. Na spodok dáme list šalátu, koliesko paradajky, cibule a mäso. Priklopíme ho druhou polovicou žemle a môžeme podávať.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.