Šošovicové karbonátky
4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
140
g
šošovica
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
200
g
údené mäso
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
stonka
šalvia
1
ks
vajce
1
PL
strúhaný tvrdý syr
trochu
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie
trochu
vývar alebo voda
postup
1.
Šošovicu zalejeme vodou alebo teplým vývarom, dochutíme soľou a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Scedíme ju, necháme vychladnúť a popučíme.
2.
Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak speníme na rozpálenom oleji. Pridáme lístky šalvie, nadrobno nakrájané mäso, soľ a korenie. Zmes vmiešame do šošovice, pridáme vajíčko, tvrdý syr a toľko strúhanky, aby sa zo zmesi dali tvarovať karbonátky.
3.
Zo zmesi rukami tvarujeme karbonátky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme z oboch strán na rozpálenom oleji.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.