Pridať recept

Plnený bravčový bôčik

6
porcií
225
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
bravčový bôčik
3 ks
rožok
100 ml
mlieko
2 ks
vajce
4 strúčiky
cesnaku
120 g
vlašské orechy
2 PL
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1/2 KL
tymián, kajenské korenie
2 PL
med
1 PL
ocot

postup

1.
Bôčik umyjeme, osušíme a narežeme tak, aby nám vzniklo vrecko. Rožky nakrájame na kocky, zalejeme teplým mliekom. Pridáme vajíčka, nasekané orechy, petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak. Plnku dochutíme soľou, korením a naplníme ňou bôčik.
 
2.
Otvor zašijeme niťou. Mäso posypeme soľou a mletým čiernym a kajenským korením aj z vonkajšej strany. Uložíme ho do pekáča kožou nahor, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 2,5 hodiny prikryté alobalom. Počas pečenia potierame vrch mäsa marinádou z medu a octu a prelievame výpekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik 3x inak
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik v 3 delikátnych verziách
Často podceňované bravčové mäso, ktoré je však pri bližšom pohľade veľmi univerzálne a extra chutné...
Polievka masove gulicky
Tip na nedeľný obed: Holúbky
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Pikantný pečený bôčik
Z českej kuchyne: Pečený bôčik s domácimi knedličkami
Veľmi radi a často sa inšpirujeme u našich západných susedov. Toto jedlo je ako stvorené na chutný, nedeľný...
Pikantný pečený bôčik
Poznáme recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste kedy jedli! Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, stačí urobiť túto jedinú vec a budete mať gule za ušami!
Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes variť, pečený bôčik je tá správna voľba! A nezabudnite urobiť túto jednu vec.