Pridať recept

Chrumkavé rybie placky

dobruchut

ingrediencie

200 g
losos
1 zväzok
petržlenová vňať
1 ks
vajce
100 g
nízkotučný tvaroh
2 PL
strúhanka
trochu
citrónová kôra
4 PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
60 g
kukuričné lupienky
5 PL
olej

postup

1.
Rybu nakrájame na kocky a pomocou mixéra ju najemno nasekáme. Nadrobno nakrájané bylinky zmiešame spolu s vajcom, tvarohom, so strúhankou, s citrónovou kôrou, so šťavou a s 1 ČL soli. Všetko premiešame s rybou a ochutíme mletým čiernym korením.
 
2.
Lupienky nahrubo rozmrvíme. Z rybacej zmesi vytvarujeme pomocou lyžičky guľôčky, tie potom obalíme v lupienkoch a mierne roztlačíme na placky. Na panvici rozpálime olej, na ktorom opečieme rybie placky. Podávame spolu s tatárskou omáčkou a varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaková baba
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Palacinky, placky, baba a lokše
Návraty do slovenskej tradičnej gastronómie pokračujú prípravou palaciniek, placiek a lokší.
Placky z kyslej kapusty
Fantastické placky z kyslej kapusty a oškvarkov: Ako od babičky
Oškvarky, kyslá kapusta a bravčová masť v skvelých plackách, po ktorých si budete všetky prsty oblizovať.
Nízkokalorické placky z karfiolu, vajec a korenia
Ľahké, rýchle a zdravé placky bez múky: Len z 3 surovín!
Sociálne siete zahltili rýchle a jednoduché recepty placiek, respektíve tortíl, ktoré neobsahujú múku, aspoň...
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...