Tvarohová torta s jahodami
12
porcií
420
minút
vysoká
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
160
g
hladká múka
80
g
zmäknuté maslo
20
g
práškový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
Jahody v čokoláde:
300
g
jahody
150
g
kvalitná horká čokoláda
2
PL
olej
Tvarohový krém:
500
g
tvaroh
100
g
práškový cukor
1/2
ks
vanilkový lusk
5
želatína
300
ml
smotana na šľahanie
Na ozdobu:
400
g
smotana na šľahanie
150
g
jahody
4
PL
jahodový džem
postup
1.
Najskôr si pripravíme cesto. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké a vláčne cesto, pokiaľ by sa moc mrvilo, pridáme 1 lyžicu studenej vody. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
2.
Jahody umyjeme, zbavíme stopiek a osušíme. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme na 10 minút do mrazničky. Medzitým si vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a vmiešame do nej olej. Necháme ju trochu vychladnúť a obalíme v nej jahody. Vložíme ich stuhnúť do chladničky.
3.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme, vložíme na dno tortovej formy, ktorú si vyložíme papierom na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 15 minút. Upečený ho necháme vychladnúť.
4.
Želatínu namočíme do vody a necháme ju napučať. Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovými semienkami. Dve lyžice tvarohu odoberieme do hrnca, pridáme k nemu vyžmýkanú želatínu a na miernom ohni za stáleho miešania zmes necháme rozpustiť. Túto zmes postupne po lyžiciach pridávame do zvyšného tvarohu. Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame do tvarohu.
5.
Teraz príde na radu skladanie torty. Na tanier alebo podnos položíme korpus. Potrieme ho džemom, polovicou tvarohového krému, naň uložíme jahody v čokoláde a opäť tvarohový krém. Tortu vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny.
6.
Tesne pred podávaním jahody umyjeme, zbavíme stopiek a osušíme. Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku. Z torty opatrne odstránime obruč a vrch aj boky potrieme šľahačkou. Tortu ozdobíme jahodami a môžeme podávať.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.