Palacinky s karamelovo-jahodovou omáčkou
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto::
125
ml
mlieko
100
g
hladká múka
2
ks
vajce
3
KL
maslo
1
štipka
soľ
trochu
olej na pečenie
Plnka:
300
g
čerstvé jahody
50
ml
mandľový likér
50
ml
jahodový likér
100
ml
jahodová šťava
postup
1.
V miske zmiešame rozpustené už vychladnuté maslo, múku, vajíčka, mlieko a štipku soľ. Vymiešame hladké palacinkové cesto, ktoré necháme 15 minút odstáť. Potom z pripraveného cesta upečieme na troške rozpáleného oleja z oboch strán zlatisté palacinky.
2.
V panvici na miernom ohni rozpustíme cukor na hnedý karamel. Pridáme na malé kúsky nakrájané jahody, likér a ovocnú šťavu. Zmes chvíľu dusíme, dokým nebudú jahody úplne mäkké.
3.
Palacinky potrieme jahodovou zmesou, zvinieme a môžeme podávať. Prípadne ich môžeme iba poliať na tanieroch.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.