FOTORECEPT: Cuketa po čínsky
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
cuketa
200
g
baklažán
1
ks
rajčina
3
ks
cesnaku
1
ks
cibuľa
2
hrste
arašidy
1
hrsť
sterilizovaná kukurica
2
PL
olej
3
dl
voda
3
PL
med
1
PL
sójová omáčka
2
KL
kurkuma
1
KL
mletá červená paprika
1
PL
kukuričný škrob
soľ
postup
1.
Na oleji speníme cibuľku a pridáme nakrájaný cesnak na plátky. Restujeme asi 2 minútky.
2.
Pridáme nakrájanú cuketu (aj so šupkou) ale bez jadierok. Premiešame a potom pridáme nakrájaný baklažán.
3.
Pridáme nakrájanú rajčinu a hrsť sterilizovanej kukurice.
4.
Okoreníme mletou červenou paprikou, kurkumou a sójovou omáčkou.
5.
Zalejeme všetko vodou (1,5dl) a primiešame arašidy. Dusíme cca 20-30 minút do zmäknutia cukety.
7.
1 PL kukuričného škrobu zmieše s 1,5 dl vody a vylejeme to všetko pomaly do zeleninovej zmesy. Dosolíme podľa chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.