Pridať recept

Malinovo-kokosové cupcakes

ingrediencie

Korpus

60 g
strúhaný kokos
125 g
hladká múka
1,5 ČL
prášku do pečiva
125 g
kryštálového cukru
1/2 ČL
sódy
125 g
Hera maslova prichuť
2 ks
veľké vajce
1,5 PL
plnotučného mlieka
3 PL
ovocná omáčka

Ovocná omáčka

200 g
čerstvého alebo mrazeného ovocia zmes akýchkoľvek lesných plodov – maliny, čučoriedky, černice Pridať môžete aj jahody, čerešne alebo višne, ktoré omáčku krásne oživia
60 g
kryštálového cukru
1 ČL
citrónovej šťavy

Krém

150 g
Hera maslova prichuť
300 g
práškového cukru
3 PL
kokosového krému

postup

Pre leto je typické nielen čerstvé ovocie, ale tiež posedenia s priateľmi, záhradné párty a grilovačky. A ak chcete svojich hostí skutočne prekvapiť, môžete vyskúšať menej tradičný variant – Malinovo-kokosové cupcakes.
1.
Rúru predhrejete na 170 °C. Do vyššej panvice alebo kastrólika vložíte ovocie a kryštálový cukor. Na strednom plameni zmes zahrejete a privediete do varu. Hneď potom plameň stlmíte a necháte prebublať asi 10-15 minút, alebo pokiaľ omáčka nezhustne. Necháte vychladnúť. Tip: Pevnejšie ovocie bude potrebovať na prevarenie viac času alebo ho stačí rozmliaždiť pomocou klasického šťúchadla. Opečiete strúhaný kokos. Plech vyložíte papierom na pečenie, nasypete naň kokos a rovnomerne ho rozprestriete po celej ploche. Pečiete približne 3-4 minúty, alebo pokiaľ nebudete mať krásnu zlatistú farbu. Necháte ho úplne vychladnúť. Do veľkej misy preosejete všetky suché ingrediencie, pridáte opečený kokos, zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť a vajíčka. Všetko spolu šľaháte asi 1 minútu. Do cesta vlejete mlieko a šľaháte ešte pol minúty, alebo pokiaľ nie sú všetky ingrediencie spojené. Kraje misy zotriete stierkou a ešte naposledy prešľaháte, aby ste sa uistili, že je cesto správne spracované. Do cesta nakoniec pridáte ovocnú omáčku, ktorú pomocou špajdle nepravidelne zapracujete. Cesto naplníte do košíčkov, ktoré plníte maximálne do ¾ ich výšky. Pečiete približne 20 minút v predhriatej rúre. Korpusy necháte po upečení ešte 5 minút na plechu, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku a necháte celkom vychladnúť.
 
2.
Na krém vyšľaháte rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť spolu s práškovým cukrom. Šľaháte tak dlho, pokiaľ nedosiahnete nadýchanú konzistenciu. Nakoniec pridáte kokosový krém a šľaháte tak dlho, pokiaľ krém nie je jemný.
3.
Korpusy zdobíte pripraveným krémom. Čiapočky krému obalíte v strúhanom kokose. Môžete dozdobiť zvyšným ovocím alebo ovocnou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať