Tradičný austrálsky koláč z ovsených vločiek - anzac
6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
155
g
hladká múka
155
g
hnedý cukor
150
g
jemné ovsené vločky
96
g
strúhaný kokos
150
g
maslo
3
PL
med
1
KL
sóda bikarbóna
2
PL
vriaca voda
postup
1.
Rúru vyhrejeme na 180°C a stredný plech vystelieme papierom na pečenie. V miske zmiešame múku, ovsené vločky, cukor a kokos. Maslo a med nalejeme do menšieho hrnca a na miernom ohni túto zmes zohrejeme.
2.
Vriacu vodu nalejeme do misky, pridáme sódu bikarbónu, zmes premiešame a pridáme k medovej omáčke. Potom túto omáčku prilejeme do sypkých surovín a rukami alebo vareškou vymiešame hladké cesto.
3.
Cesto uhladíme na plechu, vložíme ho do rúry a pečieme cca 25 minút. V strede pečenia koláč zakryjeme papierom na pečenie, aby nám nezhorel.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.