Pridať recept

Krupicový nákyp pečený

ingrediencie

3/4 liter
mlieko
400 g
krupica
80 g
maslo
4 ks
vajce
120 g
cukor
20 g
hrozienka
podľa chuti
vanilkový cukor, citrónová šťava, soľ

postup

1.
Do mlieka pridáme maslo a soľ a dáme ho variť. Do polovice zavaríme polovicu krupice a uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej zamiešame hrozienka, žĺtky, z bielkov ušľahaný sneh, postrúhanú kôru a zvyšok krupice.
 
2.
Zľahka premiešame, dáme do vymastenej formy a upečieme. Upečený posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...