Pridať recept

Dusené rebierka na grile

ingrediencie

1,8 kg
bravčové rebierko
soľ
korenie

Vývar

1,5 litre
tmavé pivo Velkopopovický Kozel Čierny
1,5 litre
hydinový vývar
10 g
morská soľ
4 PL
rastlinný olej
2 ks
cibuľa
6 strúčikov
cesnaku
20 ks
celé čierne korenie
10 g
celé nové korenie
1 ks
badián
3 ks
celá škorica
1 PL
mletý zázvor
5 ks
sušené červené čili papričky

postup

1.
Studené rebrá podľa potreby a chuti osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Grilujeme po oboch stranách až kým nezískajú hnedú chrumkavú kôrku, asi 2 až 3 minúty.
 
2.
Postup na vývar: Očistené rebrá osolíme a okoreníme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej. Teplotu sporáka nastavíme na stredný výkon. Do rozpáleného oleja vložíme rebierka a dôkladne opečieme zo všetkých strán. Potom pridáme olúpané cibule prekrojené napoly, nové korenie, škoricu, badián, zázvor, čili papričky a nakoniec plochou stranou noža mierne roztlačíme strúčiky cesnaku. Krátko restujeme a zalejeme Kozlom. Privedieme do varu, zalejeme vývarom a hrniec zakryjeme pokrievkou. Vložíme do rúry a varíme, kým mäso nezmäkne, asi 1,5 hodiny podľa kvality mäsa. Teplotu rúry nastavíme tak, aby tekutina len mierne vrela, zhruba na 95°C. Potom rebrá vyberieme a necháme vychladnúť.
3.
Kozlov tip: Z vývaru z rebier môžete pripraviť omáčku. Zoberte z neho prebytočný tuk a prebytočnú tekutinu odvarte na požadovanú konzistenciu a slanosť omáčky. Dávajte pozor, aby ste omáčku neodvarili príliš, bude potom príliš slaná. Podávajte k rebrám.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Pivové cestíčko
Chutné pivové špeciality: Pivo sa hodí do guláša, kysnutého cesta, polievok i dezertov
Po náročnom dni vám veľmi dobre padne pohár dobre chladeného piva. Pri jeho popíjaní si premyslite, ako by ste...
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.