FOTORECEPT: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kuracie prsia
3
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
2
PL
čerstvý rozmarín
2
KL
soľ
1
KL
mleté čierne korenie
3
PL
olivový olej
2
PL
slnečnicový olej
200
ml
sójové mlieko
postup
1.
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a dáme do väčšej misy.
2.
Ku kuraciemu mäsu pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, 2 PL oleja, soľ a čierne mleté korenie. Všetko spolu premiešame a necháme marinovať aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc.
3.
Cibuľu nakrájame na pásiky a na slnečnicovom oleji ju osmažíme dohneda.
4.
K osmaženej cibuli pridáme marinované mäso, opečieme ho zo všetkých strán a potom podlejeme cca 300 ml vody. Prikryjeme a necháme dusiť na miernom plameni 30 minút. Ak bude málo vody, prilejeme mlieko, aby nám šťavu pekne zahustilo. Môžeme zahustiť aj múkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.