Zemiakové lokše so smotanou
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
1
ks
cibuľa
1
PL
olej
2
PL
kyslá smotana
1
ks
vajce
trochu
soľ
150
g
hladká múka
trochu
olej na praženie
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme a ešte horúce ich roztlačíme. Vmiešame cibuľu opraženú na oleji, smotanu, vajce, soľ a toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto.
2.
Z cesta tvoríme placky a opekáme na oleji dozlatista z oboch strán. Hotové lokše ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.