Zemiakové krokety v trojobale
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
40
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
50
g
strúhanka
trochu
soľ
2
ks
vajce
trochu
hladká múka
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme a ešte teplé prelisujeme. Do vychladnutých zemiakov pridáme maslo, žĺtky, strúhanku, soľ a dôkladne premiešame.
2.
Z cesta navlhčenými rukami formujeme menšie valčeky alebo guľôčky, ktoré obaľujeme v trojobale. Vyprážame ich v rozohriatom oleji dozlatista.
3.
Hotové ich ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Podávame ako prílohu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.