Chalupárske veľkonočné zemiaky
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
uvarené zemiaky v šupke
6
ks
natvrdo uvarené vajce
2
PL
maslo
1
ks
cibuľa
3
PL
polohrubá múka
500
ml
smotana
podľa chuti
ocot
podľa chuti
cukor
postup
1.
Uvarené zemiaky a vajcia ošúpeme a pokrájame. Na masle speníme cibuľu, pridáme múku a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku. Zriedime ju smotanou a pomaly varíme.
2.
Do smotanovej omáčky vmiešame zemiaky, vajcia, prehrejeme a podľa chuti prisolíme, okyslíme a prisladíme podľa chuti. Podávame s chlebom alebo pečivom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.