Naklíčený hrach
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hrach
postup
1.
Semená najskôr dôkladne prepláchneme, potom namočíme do studenej vody a aspoň 12 hod. necháme pučať.
2.
Vodu zlejeme, semená znova prepláchneme, necháme odkvapkať a uložíme na teplé tmavšie miesto. 3-4 krát denne preplachujeme.
3.
Hrach naklíči po troch až šiestich dňoch. Jeden deň pred použitím naklíčený hrach vystavíme na priame svetlo.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.