Chlebové misky
6
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
360
ml
pivo
1,5
PL
maslo
3
PL
kryštálový cukor
2
KL
soľ
3/4
hrnček
celozrnná múka
2
KL
sušené droždie
1
ks
vajce na potretie
1
PL
hrubozrnná morská soľ
postup
1.
Prvých 6 surovín v uvedenom poradí vložíme do domácej pekárne, zapneme príslušný program na miesenie a necháme ju vymiesiť cesto. V tomto recepte môžeme cesto vypracovať rukami ale aj vymiesiť elektrickým mixérom.
2.
Vymiesené cesto vyberieme na pomúčenú dosku, rozdelíme ho na 6 rovnakých častí a urobíme z nich bochníky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 170°C. Kým bude rúra vyhriata bochníky prikryjeme a necháme kysnúť. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
3.
Potom ich vložíme do rúry a pečieme približne 25 minút. Upečené bochníky necháme vychladnúť, potom z nich odrežeme vrchy, vydlabeme vnútro a môžeme ich použiť ako misky na polievky alebo fondue.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.