Cesnačky
12
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
horúca voda
2
PL
zmäknuté maslo
1
ks
vajce
3/4
hrnček
hladká múka
1/4
hrnček
kryštálový cukor
1
KL
soľ
3
KL
sušené droždie
Na potretie:
2
PL
rozpustené maslo
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
bazalka
1
PL
hrubá morská soľ
postup
1.
Všetky suroviny na cesnačky v uvedenom poradí vložíme do domácej pekárne a necháme ju vymiesiť cesto. Potom cesto z pekárne vyberieme na pomúčenú dosku, trochu ho rozvaľkáme a rozdelíme ho pozdĺžne na polovicu a potom každú časť cesta na 6 kúskov.
2.
Malo by nám vzniknúť 12 pásikov, z ktorých rukami urobíme uzol. Cesnačky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme ich utierkou a necháme cca 30 minút kysnúť. Medzitým vyhrejeme rúru na 200°C a pečieme ich približne 10 minút.
3.
Medzitým maslo rozpustíme, pridáme prelisovaný cesnak a sušenú bazalku. Akonáhle cesnačky vyberieme z rúry, potrieme ich ochuteným maslom, posypeme soľou a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.