Pridať recept

Cesnakovo-syrové buchty

24
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
voda
3 hrnčeky
chlebová múka
1,5 KL
soľ
1,5 PL
maslo
3 PL
cukor
2 PL
sušené mlieko
2 KL
sušené droždie

Ostatné:

1/4 hrnček
rozpustené maslo
2 strúčiky
cesnaku
2 hrnčeky
strúhaný parmezán

postup

1.
Všetky suroviny na cesto v danom poradí uložíme do pekárne na chlieb. Zvolíme cyklus na miesenie a pomocou pekárne vymiesime hladké cesto. Vyberieme ho na pomúčenú dosku a rozdelíme na 24 kúskov.
 
2.
Z týchto kúskov vytvarujeme buchty, ktoré ukladáme na plech tesne vedľa seba. Rozpustené maslo zmiešame s cesnakom a týmto ochuteným maslom potrieme všetky buchty. Prikryjeme ich utierkou a necháme cca 45 minút kysnúť. Medzitým vyhrejeme rúru na 180°C.
3.
Potom buchty posypeme parmezánom, vložíme do rúry a pečieme približne 10 minút. Upečené buchty necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Domáce sladké potešenia k horúcemu čaju či kakau, ktoré spríjemnia vstávanie aj zastúpia večeru.
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...