Cesnakové bagety so syrom
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
hrnčekov
horúca voda
2
PL
mlieko
2
PL
olivový olej
1,5
KL
soľ
1
PL
cukor
3
hrnčeky
chliebová múka
2
KL
sušené droždie
Ostatné:
1
ks
cesnaku
3
PL
maslo
1
KL
hrubá morská soľ
1
hrsť
strúhaný tvrdý syr
postup
1.
Všetky suroviny na cesto v uvedenom poradí vložíme do pekárne a za cca 5 minút máme vymiesené cesto. Vyberieme ho a uložíme na pomúčenú dosku.
2.
Z cesta urobíme dva bochníky, ktoré rozvaľkáme a nakrájame na cca 8 prúžkov pomocou kolieska na pizzu. Každý prúžok trošku vytvarujeme a uložíme na plech vyložený papierom na pečieme. Toto urobíme aj s druhou časťou cesta. Bagety prikryjeme a necháme kysnúť.
3.
Medzitým si maslo zmiešame so soľou, prelisovaným cesnakom a syrom. Touto zmesou posypeme bagety, vložíme ich do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme približne 13 minút. Upečené bagety necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.