Kelové fašírky
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
kel
podľa chuti
soľ
trochu
mlieko
2
ks
žemľa
2
ks
vajce
2
strúčiky
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
trochu
hladká múka
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Kel rozkrojíme na štvrtky a v mierne posolenej vode uvaríme takmer domäkka. Scedíme ho, necháme odkvapkať a pokrájame nadrobno. Pridáme v mlieku namočené a vyžmýkané žemle, rozšľahané vajcia, pretlačený cesnak rozotretý so soľou a čierne korenie.
2.
Zmes dôkladne premiešame a formujeme z nej fašírky, ktoré obalíme v múke. V rozohriatom oleji ich opekáme z oboch strán dozlatista. Kelové fašírky podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.