Marlenka
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
maslo
2
PL
med
240
g
kryštálový cukor
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
1
ČL
ocot
1
PL
sódy bikarbóny
2
ks
vajcia
700
g
hladká múka
1
ks
Salko
trochu
mletých orechov
postup
1.
Do hrnca dáme zmaknuté maslo ( 100g), med,kryštálový a vanilínový cukor a dobre vymiešame. Osobitne zmiešame sódu bikarbónu s octom a pridáme k ostatným surovinám. Opať dobre vymiešame Hrniec dáme na oheň a za stáleho miešania pridáme vajcia. Celý čas miešame,až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom hneď odstavíme.
2.
Keď nam hmota trochu vychladne, pridáme preosiatu hladkú múku a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho a necháme hodinu odpočívať na teplom mieste. Po odpočinutí cesto rozdelíme na 7-8 guličiek. Každú z nich rozvaľkáme a dáme piecť na obrátenej strane plechu pri 200 C. Pečieme veľmi krátko 3-5 min, Kedže cesto je rýchlo hotové, stále ho kontrolujte!
3.
Salko varíme 3 hodiny celé ponorené vo vode. Necháme ho vychladnúť (vznikne tuhá hnedá hmota). Vychladnuté ho vyklopíme a vymiešame s maslom ( 200g) Jednotlivé placky potrite krémom a jednu postrúhajte na posledný krém na povrchu torty ( ja k tomu ešte pridám postrúhané orechy). Ozdobíme čokoládou a podávame so šľahačkou, prípadne ovocím.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.