Gazpacho
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
šalátová uhorka
1
ks
zelená paprika
1,5
kg
paradajka
2
plátky
sendvič
1
PL
vínny ocot
100
ml
olivový olej
podľa chuti
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
postup
1.
Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno. Ošúpanú uhorku a papriku pokrájame nahrubo, paradajky rozštvrtíme a zbavíme semien. Striedku zo sendviča rozdrobíme a zmiešame so zeleninou, pridáme ocot a premiešame. Zmes rozmixujeme, prípadne ešte prelisujeme cez sito.
2.
Do rozmixovanej zmesi po častiach pridávame olej a znova mixujeme.
3.
Polievku posolíme a pokoreníme, prípadne ešte dochutíme octom. Ak je polievka príliš hustá, zriedime ju vodou.
4.
Polievku prikryjeme a dáme do chladničky asi na 3 hod., aby sa sa chute prepojili.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.