Žemľové knedličky s petržlenovou vňaťou
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
žemľa
100
ml
mlieko
1
PL
maslo
1
ks
vajce
1
štipka
muškátový kvet
1
štipka
soľ
trochu
nasekaná petržlenová vňať
podľa chuti
hrubá múka
postup
1.
Žemle pokrájame na kocky, zalejeme mliekom a necháme ho vsiaknuť.
2.
Maslo vymiešame so žĺtkom dopenista, pridáme muškátový kvet, soľ, rozmixované alebo prelisované žemle a pokrájanú petržlenovú vňať. Nakoniec primiešame spolu s múkou a tuhý sneh z bielkov.
3.
Z vláčneho cesta odkrajujeme lyžičkou halušky, ktoré vkladáme do vriacej polievky a varíme asi 7 min.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.