Jahodové muffiny s čokoládou
12
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
hladká múka
3/4
hrnček
kryštálový cukor
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
mletá škorica
1
štipka
soľ
1
ks
vajce
2/3
hrnčekov
cmár
1/2
hrnček
olej
2
KL
vanilkový extrakt
2
PL
biely jogurt
1
hrnček
čokoláda
1,5
hrnčeky
jahody
2
PL
hladká múka
postup
1.
Rúru vyhrejeme na 200°C a plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami alebo vymastíme troškou masla.
2.
V stredne veľkej mise vyšľaháme vajíčka s cukrom, primiešame cmar, olej, jogurt (prípadne kyslú smotanu) a vanilkový extrakt. Pomaly primiešame zmes múky, prášku do pečiva, škorice a soli. Jahody premiešame s dvoma lyžicami múky a zľahka ich vmiešame do cesta spolu s čokoládou.
3.
Hotové cesto rozdelíme pomocou lyžice alebo naberačky na zmrzlinu do košíčkov. Muffiny vložíme do rúry a pečieme cca 15 minút. Upečené muffiny necháme vychladnúť a podávame, alebo ich odložíme do vzduchotesnej nádoby, kde vydržia čerstvé až 5 dní.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.