Mandľové cupcakes s kuriatkami
12
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
113
g
Hera maslova prichuť
130
g
krupicový cukor
3
ks
vajce
60
ml
mlieko
195
g
hladká múka
štipiek
soľ
1,5
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
citrónová kôra
50
g
pražené mandľové lupienky
1/2
ČL
mandľový extrákt
Krém
250
g
Hera maslova prichuť
190
g
cukor práškový
50
ml
mlieko
1/2
ČL
mandľový extrákt
75
g
biela čokoláda
30
ml
smotana na šľahanie (33 %)
postup
1.
Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt. Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme. Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili. Na záver dôkladne prešľaháme. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené.
2.
Postup krém: Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti Heru Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom. Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Potom necháme vychladnúť. Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt. Dôkladne všetko premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.
3.
Tip: Namiesto mandľového extraktu, použite likér Amaretto (3 kávové lyžičky na krém i cesto).
4.
Na zdobenie použijeme mandle v čokoláde alebo v jogurte. Zo želé cukríkov si vykrojíme zobáčiky a krídla, pomocou rozpustenej čokolády ich prilepíme k mandliam. Takto pripravené mandle vložíme do hniezd a nakoniec z tmavej čokolády urobíme oči. Celé necháme ešte pár minút zatuhnúť na chladnom mieste.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Hera
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.