Biela cibuľová omáčka
3
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
cibuľa
30
g
maslo
200
ml
zeleninový bujón
1/2
pohár
smotana
štipiek
cukor
štipiek
soľ
postup
Cibuľu olúpeme, nakrájame, vložíme do hrnca, pridáme maslo a zalejeme 250 ml vriacej vody. Varíme domäkka. Potom cibuľu spoločne s vývarom prepasírujeme cez sitko. Múku rozmiešame vo vývare, pridáme cibuľu a povaríme. Do takto pripravenej omáčky vmiešame smotanu, dochutíme soľou a cukrom. Omáčka musí byť hustá. Vhodná k vareným vajciam alebo pečenému mäsu.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.