Pridať recept

Domáce cestoviny tagliatelle

2
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hladká múka
2 ks
vajce

postup

1.
Na kuchynskú dosku nasypeme múku, urobíme v nej jamku a rozbijeme do nej vajíčka. Pomocou vidličky zapracujeme vajíčka do múky a rukami vymiesime hladké cesto. Vytvarujeme z neho valček, zabalíme ho do fólie a vložíme na cca 30 minút do chladničky.
 
2.
Cesto rozdelíme na 4 približne rovnaké časti, trošku ho pritlačíme dlaňou a vložíme do strojčeka na najvyšší stupeň, tento postup zopakujeme ešte asi trikrát. Potom cestom prejdeme cez strojček vždy na menšom a menšom stupni, až sa zastavíme na 3. Tento postup zopakujeme so všetkými časťami cesta. Ak nemáme k dispozícii strojček, cesto musíme vyvaľkať na cca 0,2 mm hrúbku.
3.
Jednotlivé pláty preložíme najskôr napoly, potom na ďalšiu a ďalšiu. Poskladané pláty prerežeme na cca 0,7 mm hrubá pásy, roztiahneme ich, pomúčime a dáme bokom. Potom ich už len uvaríme vo vriacej osolenej vode.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zidek
Tipy a triky šéfkuchára Jarda Žídeka
„Nie je nič horšie, ako keď si kuchár začne o sebe myslieť, že už všetko vie, a prestane sa ďalej...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Klasika zo školských jedální je jedným z najjednoduchších a aj dnes ešte stále veľmi lacným jedlom, ktoré...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...