Domáce cestoviny tagliatelle
2
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
2
ks
vajce
postup
1.
Na kuchynskú dosku nasypeme múku, urobíme v nej jamku a rozbijeme do nej vajíčka. Pomocou vidličky zapracujeme vajíčka do múky a rukami vymiesime hladké cesto. Vytvarujeme z neho valček, zabalíme ho do fólie a vložíme na cca 30 minút do chladničky.
2.
Cesto rozdelíme na 4 približne rovnaké časti, trošku ho pritlačíme dlaňou a vložíme do strojčeka na najvyšší stupeň, tento postup zopakujeme ešte asi trikrát. Potom cestom prejdeme cez strojček vždy na menšom a menšom stupni, až sa zastavíme na 3. Tento postup zopakujeme so všetkými časťami cesta. Ak nemáme k dispozícii strojček, cesto musíme vyvaľkať na cca 0,2 mm hrúbku.
3.
Jednotlivé pláty preložíme najskôr napoly, potom na ďalšiu a ďalšiu. Poskladané pláty prerežeme na cca 0,7 mm hrubá pásy, roztiahneme ich, pomúčime a dáme bokom. Potom ich už len uvaríme vo vriacej osolenej vode.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.