Pridať recept

Černicový sirup

ingrediencie

1 kg
čučoriedka
1 kg
cukor

postup

1.

Umyté a roztlačené černice vylisujeme na šťavu alebo ich sparíme. Vylisovanú šťavu necháme niekoľko hodín stáť, aby sa na dne usadili hrubšie kaly a nečistoty, prípadne ju prefiltrujeme cez plátno.

 
2.

Odmerané množstvo čistej ovocnej šťavy rýchlo zahrejeme na teplotu 90 až 100 stupňov. Penu z povrchu zbierame. Pridáme cukor podľa chuti a za stáleho miešania cukor necháme rozpustiť.

3.

Po rozpustení cukru pridáme kyselinu citrónovú (8 až 10 g kyseliny citrónovej na 1 kg sirupu).

4.

Ešte teplé sirup plníme do riadne umytých fliaš, ktoré uzatvárame zátkou. Fľaše ešte za horúca prevrátime hore dnom, aby sa vysterilizovali zátky a vzduch, ktorý ostal v nich.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lucylju
9.8.2018 19:45 | |
+1 -0
Haha..že Černicový:-) 1 kg čučoriedok...
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Bazový sirup
Bazový sirup ako od babičky - chutí aj lieči!
Bazový sirup nielen chutí, ale je aj zdravý. Vyskúšajte tradičné praxou overené recepty, ktoré vám pripomenú...
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Uchovajte si vône a chute leta v pohároch a fľašiach
Čas voňavých byliniek a čerstvého ovocia je tu! Ak aj vy patríte k milovníkom domácich pochúťok...