Morušové víno
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
moruša
3
litre
voda
15
g
kyselina vínna
4
g
tanín
2
kg
cukor
postup
Vynikjaúce domáce vínko...
1.
Zrelé moruše roztlačíme a necháme 48 hod. kvasiť. Klobúk, ktorý sa pritom vytvorí, občas ponoríme, aby hmota nezoctovatela. Nakvasenú hmotu vylisujeme cez plátenné vrecko, výlisky vylúhujeme vodou a lisujeme druhý raz.
2.
Na 1 l šťavy pridáme 3 l vody, 15 g kyseliny vínnej, 4 g tanínu, 2 kg cukru. Mušt zakvasíme čistou kultúrou kvasiniek. Potom plníme do fliaš.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.