Pridať recept

Halušky na polofrancúzsky spôsob

ingrediencie

2 poháre
polohrubá múka
2 ks
vajce
2 PL
maslo
3/4 pohár
mlieko
podľa chuti
soľ

postup

1.
V miske zmiešame maslo, vajce, postupne pridávame múku, soľ, mlieko a podľa potreby vodu. Vareškou vypracujeme hladké cesto. Lyžičkou namočenou v horúcej vode tvoríme malé halušky a postupne ich hádžeme do hrnca s osolenou vriacou vodou. Keď vyplávajú navrch, varíme ich ešte 3 minúty.
 
2.
Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a vložíme do sitka. Potom halušky prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a dáme na tanier. Nakoniec ich polejeme rozpusteným maslom alebo omáčkou. Halušky môžeme podávať so zeleninovým šalátom ako hlavný chod alebo ako prílohu k mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halusky
1. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek
Letné prázdniny sa už začali a školáci majú pred sebou kopu krásnych výletov a zážitkov. V sobotu 7. júla...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.