Pridať recept

Slivkový ryžový nákyp

ingrediencie

250 g
ryža
40 g
maslo
60 g
cukor práškový
20 g
maslo
20 g
strúhanka
2 dl
mlieko
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
1 pohár
slivkový kompót
podľa chuti
citrónová šťava, voda, soľ

postup

1.
Ryžu zalejeme vodou, pridáme soľ, maslo a povaríme a dáme dusiť do rúry. Horúcu zalejeme mliekom a premiešame.
 
2.
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, pridáme vanilkový cukor, sneh z bielkov a druhej polovice cukru a všetko zamiešame k vychladnutej ryži.
3.
Masu dáme do vymastenej a vysypnaej formy, navrch poukladáme slivky, polejeme citrónovou šťavou a upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...