Halušky so zakysanou smotanou
5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
300
g
polohrubá múka
200
g
slanina
2
ks
cibuľa
2
KL
soľ
1
ks
kyslá smotana
petržlenová vňať
postup
1.
Umyté zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme polohrubú múku, 2 lyžičky soli a vymiešame cesto.
2.
Slaninu nakrájame na malé kocky a opečieme ich na panvici. Pridáme na malé kúsky nakrájanú cibuľku a necháme ju zosklovatieť.
3.
Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a privedieme k varu. Cesto na halušky rozotrieme cez lopár a ostrým nožom odkrajujeme malé kúsky rovno do vriacej vody. Necháme ich povariť približne 8 minút. Potom halušky zlejeme, rozdelíme na taniere, polejeme zakysanou smotanou a slaninou s cibuľkou. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.