Pomarančové cukríky
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
pomaranč
1,25
dl
voda
500
g
kryštálový cukor
trochu
maslo
postup
1.
Pomaranč umyjeme, ošúpeme, kôru pokrájame a šťavu vytlačíme. Kôru so šťavou a vodou dáme zovrieť, chvíľku povaríme a kôru vyberieme. Potom pridáme cukor a varíme na miernom ohni.
2.
Správnu konzistenciu roztoku poznáme tak, že namočíme doň kúsok tenkého drievka, ponoríme do vody, opäť namočíme do roztoku a schladíme vo vode. Hmota na cukríky je hotová, ak je na drievku hladká a krehká.
3.
Potom ju rozotrieme na vymastený plech a hrúbku 1 cm a necháme trocha schladiť. Nožom potretým maslom zmes pokrájame na obdĺžniky, znova necháme schladiť a nakoniec cukríky zabalíme do papierikov.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.