Plnený baklažán údeným mäsom
2
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
údené mäso
50
g
syr Eidam
1
ks
baklažán
1
ks
cibuľa
1
ks
vajce
1
PL
maslo
1
PL
olej
1
strúčik
cesnaku
soľ
korenie
kmín
postup
1.
Z baklažánu odkrojíme stopku a prednú časť a po dĺžke ho prekrojíme. Vydlabeme vnútro, ľahko posolíme a necháme približne pol hodiny odležať.
2.
Cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájané vnútro baklažánu, cesnak so soľou, korenie a kmín a podusíme. Po vychladnutí pridáme nakrájané mäso a vajce.
3.
Baklažán vysušíme, naplníme pripravenou zmesou a posypeme nastrúhaným eidamom. Vložíme do maslom vymasteného pekáča, mierne podlejeme vodou a pečieme 25 až 30 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.