Nákyp so zelerom a orechmi
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
plesňový syr
150
g
anglická slanina
50
ml
zeleninový vývar
2
ks
vajce
1
ks
zeler
1
ks
cuketa
2
PL
olej
korenie
soľ
1/2
hrnček
vlašské orechy
1
zväzok
pažitka
postup
1.
Orežeme zeler a cuketu a oboje nastrúhame alebo nakrájame na tenké plátky. Olej rozpálime a osmažíme na ňom na kocky pokrájanú slaninu, vložíme cuketu so zelerom a všetko krátko orestujeme. Zalejeme vývarom, osolíme a okoreníme a zmes rozložíme do zapekacej misky.
2.
Posypeme nasekanými orechmi, nastrúhame Nivu a vyšľaháme s vajíčkami. Túto zmes nalejeme na nákyp a zapekáme pri teplote 180°C približne trištvrte hodinu. Posypeme nasekanou pažítkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.