Pečené bravčové mäso s cesnakom a slaninou
6
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
bravčové pliecko
150
g
oravská slanina
5
strúčikov
cesnaku
100
ml
olej
1
KL
grilovacie korenie
1
KL
vegeta
1
KL
soľ
400
ml
voda
postup
1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a položíme na dosku. Urobíme doň zárezy a striedavo do nich vtláčame očistený strúčik cesnaku a pásiky slaniny. Potom mäso dochutíme grilovacím, korením, soľou a vegetou.
2.
Preložíme ho do olejom vymasteného pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom, vložíme do rúry a pri teplote 200°C mäso pečieme približne 95 minút.
3.
Potom z mäsa dáme dole alobal a trochu ho zapečieme. Mäso necháme trochu vychladnúť a potom ho krájame na plátky.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.