Plnený pstruh v alobale
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
pstruh
1
ks
citrón
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olej
Plnka
trochu
nasekaná petržlenová vňať
trochu
cesnaku
3
PL
strúhanka
2
ks
vaječný žĺtok
trochu
citrónová kôra
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2
ks
vaječný bielok
postup
1.
Pstruhy očistíme, vypitveme, umyjeme, zvonku posypeme soľou, mletým čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vnútrajšok naplníme pripravenou plnkou. Primerane veľké kusy alobalu potrieme olejom a každú rybu osobitne zabalíme.
2.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri strednej teplote asi 35 až 40 min. Podávame so zemiakovými kroketami.
3.
Plnku si pripravíme z posekanej petržlenovej vňate a niekoľkých posekaných strúčikov cesnaku, ktoré zmiešame s 3 lyžicami jemnej strúhanky. Pridáme 2 žĺtky, trocha postrúhanej citrónovej kôry, soľ, mleté čierne korenie a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z 2 bielkov.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.