Bearenská omáčka
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
žĺtok
150
g
maslo
2
PL
ocot
2
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
KL
estragón
1
KL
trebuľka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
V kastróle uvaríme dve lyžice octu s dvoma lyžicami vody. Vložíme olúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a pridáme nakrájaný estragón, trebuľku. Keď sa polovica tekutiny odparí, precedíme ju a necháme vychladnúť. Pridáme žĺtky a polovicu masla. Kastrólik vložíme do väčšieho hrnca s vodou a na mierno ohni ( voda by mala mať 60°C) metličkou vyšľaháme omáčku. Keď hmota začne hustnúť, kastrólik dáme preč z platničky. Do zmesi pridáme zbytok masla. Šľaháme, až kým nevznikne hladká, súvislá omáčka. Dochutíme soľou a korením. Brearenská omáčka je vhodná ako príloha k vyprážanému alebo grilovanému mäsu. Ak by sa behom varenia omáčka zrazila, pridajte pár kvapiek vody a chvíľu miešajte krúživými pohybmi od stredu von.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.