Gaštanová mliečna zmrzlina
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
mlieko
200
g
cukor
11
ks
vaječný žĺtok
300
g
jedlé gaštany
50
g
práškový cukor
2
KL
rum
postup
1.
Gaštany uvaríme vo vode do mäkka, teplé vylúpeme pridáme práškový cukor a prepasírujeme.
2.
Cukor vymiešame so žĺtkami a postupne pridávame mlieko. Pomaly zahrievame, až kým nezhustne. Potom po lyžiciach zmes pridáme ku gaštanom, zamiešame a dochutíme rumom. Vychladíme a dáme zamraziť.
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.