Svieža mrkvová torta
10
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
1
hrnček
trstinový cukor
4
ks
vajce
1/2
hrnček
olej
2
hrnčeky
polohrubá múka
1
KL
jedlá sóda
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1/2
KL
škorica
1/2
hrnček
vlašské orechy
3
hrnčeky
nastrúhaná mrkva
Plnka:
400
g
syr Philadelphia
1
hrnček
práškový cukor
120
g
maslo
2
kvapky
vanilkový extrakt
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 170°C a okrúhlu formu na pečenie vymastíme maslom.
2.
Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Potom vmiešame olej, múku zmiešanú so sódou, kypriacim práškom do pečiva a mletou škoricou. Nakoniec zľahka do cesta vmiešame nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy.
3.
Cesto nalejeme do formy, vložíme ho do vyhriatej rúry a pečieme približne 45 minút. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť a potom ho pozdĺžne nakrájame na tri rovnaké časti.
4.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a krémovým syrom. Plnku necháme chvíľu stuhnúť v chladničke a potom ňou spojíme všetky korpusy a zvyšnou plnkou ozdobíme vrch a boky torty.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.