Pridať recept

Jahodový krém aj na torty

ingrediencie

5 dl
voda
200 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
krémový jahodový prášok
80 g
maslo
3 ks
vajce
2,5 dl
šľahačková smotana

postup

1.
Do 4 dl vody dáme práškový a vanilkový cukor a necháme zovrieť. V 1 dl vody rozmiešame jahodový prášok, prilejeme ho do vriacej vody a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
 
2.
Odstavíme a do horúceho krému zamiešame maslo a po jednom žĺtku a tuhý sneh z bielkov. Do vychladnutého krému zamiešame šľahačku a natrieme na tortu, alebo podávame len tak v pohároch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať