Hovädzie carbonnade
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
g
maslo
3
PL
olej
1
kg
hovädzie stehno alebo pliecko
4
ks
cibuľa
1
ks
cesnaku
1
KL
cukor
1
PL
hladká múka
1/2
liter
pivo
2
ks
bobkový list
3
stonky
tymian
postup
1.
Na masle a oleji sprudka opečieme nakrájané na kocky mäso. Mäso vyberieme, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a popražíme. Cibuľu vyberieme a do hrnca vlejeme späť šťavu z mäsa. Zahustíme múkou a necháme prejsť varom.
2.
Opatrne prilejeme pivo a povaríme. Podľa chuti osolíme, okoreníme. Do pekáča navrstvíme mäso a cibuľu, preložíme bobkovým listom a tymiánom. Prelejeme šťavou, prikryjeme a dusíme v rúre 3 hodiny pri teplote 150°C, kým mäso nie je mäkké.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.