Pridať recept

Hovädzie carbonnade

ingrediencie

30 g
maslo
3 PL
olej
1 kg
hovädzie stehno alebo pliecko
4 ks
cibuľa
1 ks
cesnaku
1 KL
cukor
1 PL
hladká múka
1/2 liter
pivo
2 ks
bobkový list
3 stonky
tymian

postup

1.
Na masle a oleji sprudka opečieme nakrájané na kocky mäso. Mäso vyberieme, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a popražíme. Cibuľu vyberieme a do hrnca vlejeme späť šťavu z mäsa. Zahustíme múkou a necháme prejsť varom.
 
2.
Opatrne prilejeme pivo a povaríme. Podľa chuti osolíme, okoreníme. Do pekáča navrstvíme mäso a cibuľu, preložíme bobkovým listom a tymiánom. Prelejeme šťavou, prikryjeme a dusíme v rúre 3 hodiny pri teplote 150°C, kým mäso nie je mäkké.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať